Administrare servere si servicii

De cele mai multe ori, problemele de securitate sunt cauzate de vulnerabilitatile existente in programe sau de configuratiile incorecte sau incomplete ale acestora. Din cauza frecventei mari de aparitie a noilor vulnerabilitati in serviciile utilizate de sistemele clientului, este necesara actualizarea lor continua.

Riscul potential in cazul unui atac asupra unui sistem vizibil pe internet este mare. Consecintele unui astfel de atac pot varia de la acces nelimitat la fluxul de mesaje email, la acces nerestrictionat la orice fisier sau informatie de pe retea, la aflarea parolelor de acces la diverse servicii si aplicatii, la alterarea sau distrugerea, accidentala sau intentionata, a informatiilor.

Cu siguranta, costurile pe care le implica remedierea consecintelor unui astfel de atac sunt mari, cu cateva ordine de marime mai mari decat cele pentru mentinerea la zi a sistemelor server.

Avem experienta si cunostintele necesare pentru a pune la dispozitia clientilor nostri solutii personalizate pentru prevenirea sau rezolvarea problemelor de aceasta natura, precum si pentru marirea eficientei, a disponibilitatii serviciului si a reducerii costurilor implicate.

O componeneta importanta a solutiilor propuse clientilor o reprezinta serviciile de administrare a serverelor si serviciilor:

  • instalare si configurare servere: instalarea si reinstalarea sistemelor server, de tip Linux, BSD, Windows 2000, 2003, 2008, *ix, in functie de necesitatile clientilor.
  • optimizare servere: performantele slabe ale sistemelor server pot fi remediate printr-un proces de optimizare. Acesta se adreseaza aplicatiilor si serviciilor deja instalate, dar ale caror configuratii nu mai corespund cu nevoile actuale.
  • administrare servere: oferim servicii si solutii complete pentru administrarea serverelor Linux, BSD, Windows 2000, 2003, 2008, *ix.
  • monitorizare servere: serviciul include mai multe puncte de monitorizare, aflate la furnizori de servicii diferiti, pentru a asigura relevanta rezultatelor, monitorizarea continua a serviciilor, la intervale de cel putin 5 minute, alerte prin email in cazul indisponibilitatii serviciului, rapoarte in cazul detectiei de raspunsuri intarziate sau de performanta scazuta.
  • virtualizare servere.

In plus fata de serviciile de mai sus, asiguram administrarea domeniilor internet, administrarea claselor IP interne, administrarea politicilor si a solutiilor de rutare, servicii hardware on-site pentru sistemele server, backup remote, vpn.

Intretinere sisteme

1-15 sisteme

Dedicat retelelor de dimensiuni mici, avand intre 1 si 15 sisteme si echipamente active. Sunt incluse serviciile de baza, necesare mentenantei si service-ului sistemelor si echipamentelor.

www.intretinere-sisteme.com.ro

Externalizare IT

16-50 sisteme

Dedicat retelelor de dimensiuni medii, avand intre 16 si 50 de sisteme si echipamente active. Serviciile incluse acopera mentenanta si service-ul sistemelor, administrarea echipamentelor si a retelei, administrarea serverelor si serviciilor, precum si servicii de telecomunicatii.

www.externalizare-it.com.ro

Externalizare servicii

peste 50 sisteme

Dedicat retelelor de dimensiuni mari, de peste 50 de sisteme si echipamente active. Serviciile incluse acopera toate aspectele necesare operarii sistemelor, echipamentelor, serverelor, serviciilor locale sau remote, serviciilor de telecomunicatii de voce si date, backup si replicare, servicii de infrastructura, securitate, control acces si CCTV.

www.externalizare-servicii.com.ro